Roeien in de winter?

Wanneer het vriest, maar er nog geen ijs ligt zou er toch geroeid zou kunnen worden. Dat zou kunnen, ware het niet, dat het water wat aan de boot hangt dus wel gaat bevriezen. Er hangt een thermometer aan de loods (buiten bij de nieuwe loodsdeur). Bij twijfel, als het erom hangt; ga niet roeien. Wij hebben geen geïsoleerde en verwarmde loods. Dus als het vriest, vriest het ook in de loods. Natte boten worden niet meer droog en met vorst is dat funest voor het materiaal. Je hebt zelf waarschijnlijk wel de ervaring, dat in het najaar de handdoeken in de loods ook heel slecht drogen. Boten als de IJsvogel, Odysseus, Bokkesprong, maar ook de Zilverreiger hebben allemaal houten bestanddelen. Als er water bij de kiel blijft staan, is dat een opmaat naar verrotting.
Deze boten moeten dus ALTIJD (zomer en winter) ook aan de binnenkant schoongemaakt en afgedroogd worden (ook de natte bladeren eruit).

Niet roeien? Gebruik de ergometers.

Nu we niet meer op het water kunnen roeien, kun je toch nog wel je conditie op peil houden.Op de zolder staat een serie prachtige ergometers (totaal 6 stuks). Jan Willem heeft het voor elkaar gekregen, dat je met meerdere roeiers een wedstrijdje kunt roeien en dat is te volgen op het door Cocky Schouten geschonken televisiescherm. Vraag Jan Willem even hoe het werkt. Die legt dat graag uit. Maar ook zonder TV scherm kun je natuurlijk aan de slag.Spreek met je ploegje af. Er staat ook een radio voor extra gezelligheid. Na gebruik, net als bij de boten, graag de sliding van de ergometers afvegen met een handdoek. Met een gladde sliding blijft ook hier het bankje soepel rollen en voorkom je deukjes.

 

Kantine gebruik tijdens vorst

In een vorstperiode is het water afgesloten en kun je ook niet naar het toilet. Wil je koffie of thee zetten, dan zal je zelf een paar flessen water mee moeten nemen.Gebruik dan de plastic bekertjes (in keukenkastje), want je kunt niet afwassen en het is niet zo aardig om een grote afwas voor anderen achter te laten. Als je de loods verlaat, check dan wel even of de waterkoker en alle koffie/theekannen leeg zijn. Neem overtollig water weer mee of gooi het buiten weg. (Ook de afvoer van de gootsteen kan bevriezen). Houd de kantine netjes.

Ha….ja… ja…. het klinkt allemaal lekker streng, maar beste leden dit is het behoud van het materiaal waar we verder het hele jaar zoveel plezier mee hebben.

Hopelijk kunnen we nog schaatsen, en dan is de kantine ook een heerlijke uitvalsbasis. Een voorrecht voor ons allemaal.